Розроблено стілець з адаптивного пластику
Фото: www.fredericraetsch.com

Розроблено стілець з адаптивного пластику

Промисловий дизайнер Фредерік Реч (Frederic Rätsch) представив як магістерську роботу «гнучке сидіння для громадських місць», яке було розроблене у співпраці з DuPont.

Робота над проектом стартувала у жовтні 2016 року і, як відмітив дизайнер, «спостереження за поведінкою людей при сидінні і цілісне розуміння проекту стали ключовими з самого початку».

Стілець «DCC» складається з двох частин: м`якого та гнучкого сидіння на міцній конструкції. Був використаний гнучкий термопластичний еластомер DuPont Hytrel® та міцний Crastin® PBT. Еластичне сидіння адаптується до тіла, хоч візуально воно виглядає абсолютно рівним та міцним. Для тих, хто сяде на стілець вперше, це буде дивовижний момент.

Дизайнер розроблював рішення для громадського простору — в приміщеннях та відкриті зони кафе, ресторанів, їдалень, музеїв, бібліотек, університетів тощо. Важливим у роботі було створити дизайн через функціональність, а не заради дизайну. Тому каркас розроблений так, щоб було зручно «DCC» поставити на стіл для чищення підлоги. Адаптації до тіла — задача того ж класу.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
+380 44 237 XX XX +380 44 592 6444
Ідентифікатор: 2764